Verdiepingsbijeenkomst2023-01-09T14:41:22+02:00

Verdiepingsbijeenkomst

In de afgelopen jaren hebben we samen met de rechtbank Amsterdam verdiepingsbijeenkomsten georganiseerd. Het unieke aan deze bijeenkomsten is de combinatie van een gedegen cursus met de mogelijkheid voor discussie. De bijeenkomsten worden door zowel advocaten als leden van de rechterlijke macht bezocht. In het voorjaar van 2020 moesten we vanwege coronamaatregelen op het laatste moment de geplande Verdiepingsbijeenkomst afblazen.

Nu is het gelukkig zover dat we alsnog de bijeenkomst kunnen aankondigen: op 4 oktober vanaf 15.00 uur in de rechtbank met als thema “Scheiden zonder schade“. Tijdens de bijeenkomst wordt u bijgepraat over de ontwikkelingen rond het gelijknamige platform van het programma Scheiden zonder Schade.

Het Programma Scheiden zonder Schade (SzS) is op 1 september 2018 gestart en in 2021 afgerond, in opdracht van de minister van Justitie en Veiligheid, de minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport en in partnerschap met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Doel van het Programma was uitvoering geven aan de 45 acties en 2 ontwikkelpunten uit de Agenda voor actie “Scheiden… en de kinderen dan?” van André Rouvoet, voorzitter van het Platform SzS. Het eindrapport Scheiden zonder schade is te donwloaden via deze link.

Sprekers zijn:

  • André Rouvoet, voorzitter van het platform
  • Marion Beckers, projectvoorzitter van het programma Scheiden zonder Schade voor de rechtspraak en raadsheer bij het Gerechtshof Amsterdam
  • Caroline Forder, bijzonder hoogleraar Rechten van het kind aan de VU en advocaat in Amsterdam
  • Dianne Kroezen, gespecialiseerd advocaat in het (internationale) personen- en familierecht

Na afloop van de bijeenkomst is er tijdens een informele borrel alle gelegenheid om verder te praten. Deelname aan de bijeenkomst levert 2 PO-punten op. U kunt zich aanmelden door ons een mail te sturen.

Tijdstip:
4 oktober 2022, 15.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur), borrel tot 18.00 uur

Deelname:
€ 65,– (excl. BTW) voor leden van de Praktizijns-Sociëteit
€ 65,– (excl. BTW) voor leden van de Jonge Balie
€ 100,– (excl. BTW) voor niet-leden

Locatie:
vergadercentrum in de Rechtbank

PO-punten:
2 PO-punten

Aanmelden:
info@praktizijn.nl o.v.v. Verdiepingsbijeenkomst 4 oktober 2022

Aanwinstenlijsten week 24 en 25 online

Vandaag hebben we de nieuwe aanwinstenlijsten op deze pagina geplaatst, het gaat om boeken en tijdschriftartikelen. Lees meer

23 juni | 2023|

Titel

Ga naar de bovenkant