Praktizijnsdepot2023-08-07T13:54:31+02:00

Het Praktizijnsdepot

De Praktizijn ontvangt van een aantal kantoren en individuele donateurs oude(re) boeken en tijdschriftjaargangen. Dit zijn boeken die veel ruimte innemen maar die niet of nauwelijks meer worden gebruikt. De Praktizijn neemt de titels op in de collectie, zet ze neer in het archief en kan de boeken uitlenen. De Praktizijn wil hiermee de grootste particuliere juridische collectie van Nederland beheren.

Het depot bevat inmiddels duizenden boeken die we van verschillende kantoren hebben ontvangen. Ook in de komende maanden komen er nog nieuwe partijen binnen. Een deel van de dubbele boeken bieden we aan via onze marktplaats. Een ander deel van de relevante dubbele exemplaren sturen we naar de Juridische Bibliotheek Suriname “Mr. K.C. Gonçalves” in Paramaribo. Door het Praktizijnsdepot blijven oude publicaties vindbaar en bruikbaar voor werk en onderzoek.

Van de onderstaande kantoren heeft het Praktizijnsdepot donaties ontvangen:

AKD
Allen & Overy
Baker McKenzie
De Brauw
deBreij
Dentons
DLA Piper
EY (Ernst & Young)
Florent
Hogan Lovells
Kennedy Van der Laan
Richard Korver
Linklaters
Loyens & Loeff
Maasdam Broers Fischer
NautaDutilh
Norton Rose
Rechtbank Amsterdam
Stibbe
Stijl

Rechtsorde ondersteunt sociale advocatuur

In samenwerking met de Praktizijns-Sociëteit ondersteunt Rechtsorde de sociale advocatuur. Gezamenlijk maken we het mogelijk voor sociaal advocaten om tegen gunstige en daarmee haalbare voorwaarden toegang te krijgen tot Rechtsorde met daarin onder andere de collectie van de Praktizijnsbibliotheek en een hoop andere voordelen. Door de samenwerking met de Lees meer

20 februari | 2023|
Advertentie

 

Titel

Ga naar de bovenkant