Collectie2023-04-17T16:02:14+02:00

Collectie Praktizijnsbibliotheek

In de collectie van Praktizijnsbibliotheek is de ontwikkeling van het Nederlands recht vanaf de Napoleontische tijd goed te volgen. Alle relevante literatuur over alle juridische vakgebieden wordt ingekocht.

De actuele (hand)boeken, tijdschriften  en proefschriften zijn in de bibliotheek aanwezig, ouder materiaal is opgeslagen in het archief. De bibliotheek is voor alle leden vrij toegankelijk maar de collectie kan ook worden doorzocht via de website van de Praktizijn. Grote en kleine kantoren kunnen onbeperkt gebruik maken van de Praktizijnsbibliotheek.

Abonnementen

De Praktizijnsbibliotheek heeft 150 abonnementen op tijdschriften lopen. De nieuwste nummers worden in de catalogus beschreven.  Tijdschriften zijn te lezen in de bibliotheek. Kopieën of scans van actuele en oudere tijdschriftartikelen zijn opvraagbaar.

Naast actuele tijdschriften heeft de Praktizijnsbibliotheek ook een groot aantal afgesloten tijdschriften in de collectie. Het gaat hierbij om titels die zijn gestopt door de uitgever, die van naam zijn veranderd of waarop de Praktizijn zelf het abonnement heeft opgezegd. Van deze tijdschriften kunnen ook kopieën of scans worden opgevraagd.

De lopende en niet-lopende abonnementen zijn te vinden in de catalogus van de Praktizijn. Vul de titel van het door u gezochte tijdschrift volledig of gedeeltelijk in. Met een druk op de button zoeken wordt standaard de hele inhoud van de catalogus doorzocht. Vervolgens kan gefilterd worden op tijdschrift. In de beschrijving van het tijdschrift staat aangegeven welke jaargangen in de bibliotheek kunnen worden ingezien. Ook staat in de  beschrijving vermeld of de Praktizijn oude jaargangen in het archief heeft staan.

Catalogus

De catalogus van de Praktizijn bestaat uit boeken, tijdschriftartikelen, artikelen in bundels, open access-artikelen en e-books.

Open de catalogus via het hoofdmenu of klik hier.

  • Alle auteurs zijn als unieke auteur opgenomen zodat u in één oogopslag kunt zien welke boeken en artikelen een auteur heeft gepubliceerd.
  • De dertig rechtsgebieden en de trefwoorden zijn onderdeel van de titelbeschrijving,
  • Een uitgebreide zoekmachine;
  • Alle boeken, artikelen uit tijdschriften, bundels en open acces-titels zijn zoveel mogelijk voorzien van een afbeelding van het omslag waarmee we de herkenbaarheid van de publicaties willen vergroten;
  • Samenvattingen van boeken worden opgenomen.
  • U kunt in uw zoekopdracht zowel door de titels als door de samenvattingen zoeken. Hiermee worden de zoekresultaten verbeterd.
  • Onderaan de startpagina tonen we de omslagen van boeken die we recent hebben toegevoegd aan de catalogus.

Door een zoekopdracht in te geven, zoekt u in onze catalogus. In de catalogus staan beschrijvingen opgenomen van boeken, artikelen in tijdschriften en in bundels en Open Access-artikelen. Ieder gevonden item kunt u opvragen bij de bibliotheek.

U kunt snel zoeken door een of meerdere zoektermen in te tikken in het zoekveld, bijvoorbeeld een auteur, (deel van een) titel, een trefwoord of een ISBN. In de drop down-menu’s kunt u op andere velden dan de drie standaard getoonde zoeken.

Mocht u het boek of artikel waar u naar op zoek bent niet vinden, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met onze bibliotheekmedewerkers.

Gouden Zandlopers 2023

Op 7 september vond de uitreiking van de Gouden Zandloper 2023 plaats. Het project ter ondersteuning van de sociale advocatuur was genomineerd in de categorie Access to Justice. Helaas hebben we de award niet gewonnen (trotse winnaar is de Clinton Young Foundation) maar we zijn Lees meer

8 september | 2023|
Advertentie

 

Titel

Ga naar de bovenkant