Home|Collectie
Collectie2022-08-18T16:29:07+02:00

Collectie Praktizijnsbibliotheek

In de collectie van Praktizijnsbibliotheek is de ontwikkeling van het Nederlands recht vanaf de Napoleontische tijd goed te volgen. Alle relevante literatuur over alle juridische vakgebieden wordt ingekocht.

De actuele (hand)boeken, tijdschriften  en proefschriften zijn in de bibliotheek aanwezig, ouder materiaal is opgeslagen in het archief. De bibliotheek is voor alle leden vrij toegankelijk maar de collectie kan ook worden doorzocht via de website van de Praktizijn. Grote en kleine kantoren kunnen onbeperkt gebruik maken van de Praktizijnsbibliotheek.

Abonnementen

De Praktizijnsbibliotheek heeft 150 abonnementen lopen. De nieuwste nummers worden  in de catalogus beschreven.  Tijdschriften zijn te lezen in de bibliotheek. Kopieën of scans van actuele en oudere tijdschriftartikelen zijn opvraagbaar.

De Praktizijnsbibliotheek heeft abonnementen lopen op ongeveer 150 tijdschriften en kranten. Artikelen uit de tijdschriften kunnen bij de bibliotheek worden opgevraagd.

Naast actuele tijdschriften heeft de Praktizijnsbibliotheek ook een groot aantal afgesloten tijdschriften in de collectie. Het gaat hierbij om titels die zijn gestopt door de uitgever, die van naam zijn veranderd of waarop de Praktizijn zelf het abonnement heeft opgezegd.

Catalogus

De catalogus van de Praktizijn bestaat uit boeken, tijdschriftartikelen, artikelen in bundels, open access-artikelen en e-books.

Open de catalogus via het hoofdmenu of klik hier.

  • Alle auteurs zijn als unieke auteur opgenomen zodat u in één oogopslag kunt zien welke boeken en artikelen een auteur heeft gepubliceerd.
  • De dertig rechtsgebieden en de trefwoorden zijn onderdeel van de titelbeschrijving,
  • Een uitgebreide zoekmachine;
  • Alle boeken, artikelen uit tijdschriften, bundels en open acces-titels zijn zoveel mogelijk voorzien van een afbeelding van het omslag waarmee we de herkenbaarheid van de publicaties willen vergroten;
  • Samenvattingen van boeken worden opgenomen.
  • U kunt in uw zoekopdracht zowel door de titels als door de samenvattingen zoeken. Hiermee worden de zoekresultaten verbeterd.
  • Onderaan de startpagina tonen we de omslagen van boeken die we recent hebben toegevoegd aan de catalogus.

Door een zoekopdracht in te geven, zoekt u in onze catalogus. In de catalogus staan beschrijvingen opgenomen van boeken, artikelen in tijdschriften en in bundels en Open Access-artikelen. Ieder gevonden item kunt u opvragen bij de bibliotheek.

U kunt snel zoeken door een of meerdere zoektermen in te tikken in het zoekveld, bijvoorbeeld een auteur, (deel van een) titel, een trefwoord of een ISBN. In de drop down-menu’s kunt u op andere velden dan de drie standaard getoonde zoeken.

Mocht u het boek of artikel waar u naar op zoek bent niet vinden, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met onze bibliotheekmedewerkers.

Het Praktizijnsdepot

De Praktizijn ontvangt van een aantal kantoren en individuele donateurs oude(re) boeken. Dit zijn boeken die veel ruimte innemen maar die niet of nauwelijks meer worden gebruikt. De Praktizijn neemt de titels op in de collectie, zet ze neer in het archief en kan de boeken uitlenen. Door het Praktizijnsdepot blijven oude publicaties vindbaar en bruikbaar voor werk en onderzoek. Het praktizijnsdepot wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande kantoren:

De Brauw
Dentons
EY (Ernst & Young)
Florent
Kennedy Van der Laan
Linklaters
Loyens & Loeff
NautaDutilh
Rechtbank Amsterdam
Stijl Advocaten

Najaarsbijeenkomsten GIO en intervisie

Wilt u na de zomer zo moeiteloos mogelijk voldoen aan de kwaliteitstoetseneis van de Orde van Advocaten? Schrijft u zich dan in voor deelname aan de najaarsronde van ons Gestructureerd Intercollegiaal Overleg (GIO). Samen met Recht.nl organiseert de Praktizijns-Sociëteit voor het derde jaar op rij Lees meer

11 juli | 2022|
Advertentie

Titel

Ga naar de bovenkant