Kunstmatige intelligentie (AI) is zo ongeveer het meest besproken onderwerp in de juridische wereld. De vakbladen staan vol van artikelen over AI en advocaten zoeken naar goede AI-toepassingen zoals ChatGPT en Harvey. Maar wat gebeurt er met AI binnen de rechtspraak? Daar hebben de meeste advocaten en veel rechters weinig tot geen zicht op. Het is dus de hoogste tijd voor een overzicht van de actuele stand van zaken.

De Praktizijns-Sociëteit en de rechtbank Amsterdam organiseren op 11 december vanaf 15.00 uur een Verdiepingsbijeenkomst met als thema: “AI in de rechtspraak”. De volgende sprekers geven een presentatie over de stand van zaken en de plannen binnen de rechtspraak voor de inzet van kunstmatige intelligentie:

Na afloop van de bijeenkomst is er tijdens een informele borrel alle gelegenheid om verder te praten. U leest meer over het programma op deze pagina. Deelname aan de bijeenkomst levert 2 PO-punten op.