Het recht ontwikkelt mee met veranderingen in de samenleving. Geldt dit ook voor de ideeën over wat een behoorlijk advocaat betaamt? En wat voor uitwerking heeft dit op de rechterlijke macht, voor wat voor dilemma’s ziet die zich gesteld, en hoe daarmee om te gaan?

Op het Mini-symposium “De advocaat in een spagaat – Beroepsethische dilemma’s anno 2023?” zullen sprekers, afkomstig uit verschillende invalshoeken, hun visie geven op de dilemma’s die het voorgaande met zich brengt. Zij treden daarover met elkaar in gesprek, waarbij vanzelfsprekend ook gelegenheid zal zijn voor inzichten vanuit het publiek. Aansluitend vindt het Praktizijnsdiner plaats. We keren ook dit jaar terug naar The Grand op de Oudezijds Voorburgwal. Het Praktizijnsdiner is dé ontmoetingsplek voor de leden van de Praktizijn.

Deelname aan het mini-symposium levert u 2 PO-punten op. Leden van de Praktizijns-Sociëteit en/of van de Jonge Balie betalen slechts € 100,– en door een subsidie vanuit het fonds ter ondersteuning van de sociale advocatuur betalen sociaal advocaten de helft van dit bedrag. Deelname aan het diner kost hetzelfde en, zoals altijd, kost gecombineerde deelname ook maar € 100,– (sociaal advocaten dus € 50,–). U leest alles op deze pagina. Aanmelden kan middels dit formulier.