De rol van de deskundige is een hot item binnen zowel advocatuur als rechtspraak. De Praktizijns-Sociëteit en de rechtbank Amsterdam organiseren op 4 juli vanaf 15.00 uur een Verdiepingsbijeenkomst waarbij vanuit verschillende invalshoeken de rol van de deskundige wordt besproken.

De volgende sprekers komen aan het woord:

  • Rolf Hoving, universitair docent Strafrecht en criminologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Wetenschappelijk medewerker Openbaar Ministerie.
  • Heleen van Amerongen, promovenda verbonden aan de afdeling Staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden.
  • Nico Keijser, secretaris van het Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen (LRGD), Bestuurslid van het European Expertise & Experts Institute (EEEI) (Parijs), geregistreerd deskundige in het vakgebied ICT (Automatisering), mede-auteur van Deskundig in de rechtspraktijk. Handboek voor gerechtelijke deskundigen in Nederland.

Deelname levert 2 PO-punten op. Meer informatie en inschrijven kan op deze pagina.