De onlinecatalogus van de Praktizijnsbibliotheek is nu als bron te raadplegen binnen Rechtsorde. Hiermee wordt een belangrijke doelstelling van de Praktizijn gerealiseerd, namelijk om de zichtbaarheid van de bibliotheek voortdurend te vergroten, onder meer via de contentintegrators.

De catalogus is voor Rechtsorde-gebruikers die lid zijn van de Praktizijns-Sociëteit gratis te benaderen. Op basis van een zoekopdracht verschijnt een record uit de catalogus in de resultatenlijst als deze relevant is voor de zoekopdracht. Advocaten kunnen vanuit de catalogus artikelen aanvragen die Praktizijn dan in de regel binnen een uur levert. De catalogus bevat naast metadata over boeken, proefschriften en tijdschriftartikelen ook duizenden links naar als open access beschikbare artikelen en proefschriften die vanuit de catalogus direct op het eigen scherm kunnen worden gelezen.

Hiervoor dient de gebruiker wel lid te zijn van Praktizijn. Om de catalogus binnen Rechtsorde te doorzoeken, kunnen leden zich tot Rechtsorde en/of de Praktizijn wenden. Gebruikers van Rechtsorde die nog geen lid van Praktizijn zijn, kunnen eenvoudig bij Rechtsorde een proefperiode van één maand op de catalogus aanvragen.

U leest meer over deze koppeling in dit artikel in Advocatie.

Voor deelnemers aan het project ter ondersteuning van de advocatuur geldt een aantrekkelijke korting op Rechtsorde. Binnenkort melden we de details van deze regeling.