Op de website van de Praktizijn staat sinds vandaag de markplaats voor juridische boeken. Leden van de Praktizijn kunnen hier oudere edities van juridische boeken aanbieden en aanvragen. De marktplaats brengt aanvrager en aanbieder bij elkaar. De Praktizijn zelf heeft geen bemoeienis met het aanbod maar monitort natuurlijk wel of de marktplaats in een behoefte voorziet. Waar mogelijk zal de Praktizijn zelf ook overtollige boeken vanuit het eigen archief, schenkingen en het Praktizijnsdepot op de marktplaats aanbieden. Bij de lancering hebben we ruim 100 boeken in de “etalage” gezet. De marktplaats werkt min of meer hetzelfde als www.marktplaats.nl.

Om de marktplaats te gebruiken, moet u eerst inloggen en dan verschijnt de marktplaats als optie binnen het menu.

De Praktizijns-Sociëteit wijst overigens uitdrukkelijk op de risico’s van het gebruik van oudere literatuur. Nieuwe wetgeving of jurisprudentie kan inmiddels van toepassing zijn.