Uit verschillende hoeken worden zorgen uitgesproken over het voorstel van minister Weerwind om het toezicht op de advocatuur te hervormen. De onafhankelijke rol van de advocatuur en het belang van die onafhankelijkheid ten opzichte van de overheid staat niet ter discussie. Maar is die onafhankelijkheid voldoende gewaarborgd in de beoogde structuur? Wordt er niet te veel op basis van incidenten geacteerd? Of vreest de advocatuur vooral het onbekende?

Op het Mini-symposium “Versterking toezicht op de advocatuur: hoe dan?” gaan sprekers hierover in debat samen met het publiek en deelnemers uit de zittende en staande magistratuur. Aansluitend vindt het Praktizijnsdiner plaats. We keren na vier jaar terug naar The Grand op de Oudezijds Voorburgwal. Het Praktizijnsdiner is dé ontmoetingsplek voor de leden van de Praktizijn.

Deelname aan het mini-symposium levert u 2 PO-punten op. Leden betalen slechts
€ 100,– en door een subsidie vanuit het fonds ter ondersteuning van de sociale advocatuur betalen sociaal advocaten de helft van dit bedrag. Deelname aan het diner kost hetzelfde en, zoals altijd, kost gecombineerde deelname ook maar € 100,– (sociaal advocaten dus € 50,–). U leest alles op deze pagina. Aanmelden kan middels dit formulier.