De Praktizijnsacademie en de Academie voor de Rechtspraktijk zijn een unieke samenwerking gestart waarbij 15 webinars over uiteenlopende onderwerpen worden opgenomen in de Praktizijnsbibliotheek. De webinars worden live uitgezonden en zijn later on demand terug te zien. De opnames vinden plaats op 5, 7 en 20 april. Op deze dagen is de bibliotheek beperkt toegankelijk.

De helft van de webinars staat in het teken van de juridische gevolgen van corona. Wat is bijvoorbeeld de stand van zaken na twee jaar lockdown van het financieel recht, strafrecht, bestuursrecht, huurrecht, verzekeringsrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht het insolventierecht? Ook het arbeidsrecht blijft in beweging en na het volgen van dit webinar bent u op de hoogte van de actualiteiten. Ditzelfde geldt voor de webinars over Brexit en IPR, class actions, executie, The Netherlands Commercial Court en forumkeuze. Het gevarieerde aanbod wordt gecompleteerd met de webinars over de zaak Chavez-Vilchez en sharenting.

De webinars zijn live te volgen en daarna on demand te zien tot en met 31 december 2022. Alle Praktizijnsleden die een abonnement bij de AvdR voor 2022 hebben afgesloten krijgen de 15 webinars als extraatje toegevoegd in hun account. Leden zonder het AvdR-abonnement mogen zich aanmelden voor twee gratis webinars, namelijk het webinar over de actualiteiten in het arbeidsrecht en het webinar over de status het bestuursrecht na twee jaar lockdown

Voor meer informatie over de webinars voor abonnees en de geplande data klik hier

Aanmelden voor twee gratis webinars (actualiteiten arbeidsrecht en de status van het bestuursrecht) voor niet-abonnees klik hier en volg de instructies.