Judith Mahn

Judith Mahn is medeoprichter van Friedberg & Mahn advocaten. Ze studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en met haar expertise op gebied van arbeidsrecht, aansprakelijkheidsrecht en algemeen verbintenissenrecht staat zij cliënten bij die advies of procedurele ondersteuning nodig hebben.

 

Waarom heb ik dit juridische boek gekozen?
Het boek dat ik heb gekozen is geen juridisch boek in de letterlijke betekenis van het woord maar het is wel een boek dat de ziel van ons vak duidt. De wetgever, de wet, leerstukken en jurisprudentie, het is allemaal betekenisloos als geen recht wordt gesproken.
Een moeilijke jeugd beschrijft hoe het een aantal zaken (kinderen) is vergaan die kinderrechter Anita Leeser in de loop van de 15 jaar dat zij rechter is geweest heeft begeleid. Ik ben maar een simpele civilist en heb niets met jeugd- of strafrecht te maken maar omdat de betekenis van de juridische wereld in dit boek zo zichtbaar is heb ik gemeend dit boek te moeten kiezen.
Het is al heel wat jaren geleden dat ik dit boek heb gelezen maar het is me altijd bijgebleven omdat de impact van ons werk en de noodzaak om dat werk zo goed als mogelijk te doen zich zo ontzettend opdringt. De impact van de wet als instrument wordt in dit boek wat mij betreft dan ook veel zichtbaarder dan bij een “gewoon” juridisch boek.
Er staan mooie verhalen in, er staan pijnlijke verhalen in maar overal blijkt uit dat recht en wet er toe doen.

Wat is mijn meest bijzondere bibliotheekherinnering?
Als kind was ik een echte boekenwurm en de wekelijkse gang naar de openbare bibliotheek in Huizen waar ik toen woonde was vaste prik. Drie of vier boeken per week was het toenmalige normaal en groot was mijn verbazing en ook plezier dat de dag kwam dat ik ieder boek op de kinderafdeling had gelezen. Ik had de bieb uit!

Waarom ben ik lid van de Praktizijn?
Natuurlijk is de beschikbaarheid van juridische informatie, boeken, tijdschriften, digitale en hard copy de eerste reden om lid te zijn van de Praktizijn. Deze bieb krijgt niemand uit.
Het maakt niet uit welk vakgebied, alles is beschikbaar. De Praktizijn is simpelweg de meest complete juridische bibliotheek van Nederland. De tweede reden is de knowhow en service van de medewerkers. Jurisprudentieonderzoek, literatuuronderzoek, het wordt allemaal snel, zorgvuldig en tegen minimale kosten uitgevoerd. Lidmaatschap van de Praktizijn bespaart dan ook tijd en geld.
Ik ben ook erg enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen waarbij de Praktizijn de samenwerking zoekt met opleiders en uitgevers om het veld van de advocatuur zo veel mogelijk te bedienen. De Praktizijn wordt zo eigenlijk een soort van full service-organisatie voor de Amsterdamse advocatuur en dat is wel heel erg fijn.
Het wachten is op het post-Coronatijdperk zodat we elkaar in de Praktizijn weer kunnen ontmoeten. Tenslotte is de Praktizijn gewoon de thuisbasis van de Amsterdamse advocatuur.

www.thelawyers.nl

Dit boek is beschikbaar
in de Praktizijnsbibliotheek