Binnenkort is het zover: de rechtbank gaat verhuizen naar de nieuwbouw en de Praktizijnsbibliotheek verhuist mee. Op 3 mei 2021 vinden de eerste zittingen plaats in de nieuwe rechtbank Amsterdam. Oorspronkelijk zou de rechtbank op 1 maart 2021 verhuizen, maar vanwege een latere oplevering van het nieuwe gebouw is dit 3 mei geworden.
Op 29 april zullen we de Praktizijnsbibliotheek verhuizen. Dit betekent dat we een paar dagen geen boeken kunnen uitlenen tijdens het inpakken, verhuizen en uitpakken. De overige dienstverlening gaat gewoon door, dus literatuuraanvragen kunnen we honoreren en toga’s blijven we verhuren. Na ingebruikname van de nieuwbouw komen we in een prachtige ruimte te zitten, zie deze eerste impressie.
De togaverhuur zal plaatsvinden op de derde verdieping, vlak bij de zittingzalen. Naast onze uitleenbalie bevinden zich ook de ruimte met de togadozen en de advocatenkamer. Via een prachtige trap bereikt u de bibliotheek op de vijfde verdieping.