De Praktizijn streeft ernaar om zoveel mogelijke juridische literatuur online aan de leden aan te bieden. We zijn dan ook begonnen met het bijhouden van gratis toegankelijke open access-informatie, zowel tijdschriftartikelen als complete boeken. Onze onlinecatalogus bevat inmiddels  links naar meer dan 300 digitale boeken en ruim 1.250 tijdschriftartikelen. Met 1 druk op de knop is de informatie vanuit onze catalogus op uw scherm te lezen.

Uitgeverij Wolters Kluwer heeft het Academisch plein gelanceerd en stelt gratis ruim 200 proefschriften digitaal ter beschikking. Deze week hebben we het complete aanbod van het Plein gekoppeld aan onze catalogus.

Hoewel het nu mogelijk is om boeken en artikelen online te lezen, blijft het raadplegen op papier via de Praktizijnsbibliotheek natuurlijk gewoon mogelijk.

Onderstaande voorbeelden laten zien dat informatie zowel op papier als online beschikbaar is vanuit de catalogus.