We kennen twee soorten vragen om literatuur: de literatuurvragen en de casusvragen. In het eerste geval leveren we op verzoek een specifiek artikel, uitspraak of (hoofdstuk uit) een boek. In het tweede geval gaan wij zelf op zoek naar relevante uitspraken en literatuur om u te ondersteunen in het vinden van relevante literatuur en jurisprudentie voor uw dossier. Hiermee vervullen we dus de rol van uw externe bibliothecaris. Normaal gesproken behandelen we deze vragen aan de balie in de bibliotheek maar in dit coronatijdperk beantwoorden we de vragen van huis uit. In een enkel geval kunnen we zelf toch nog in de bibliotheek op zoek gaan naar relevante literatuur. U kunt uw vragen per e-mail aan ons stellen: info@praktizijn.nl.

De Praktizijn biedt nu tijdelijk de beantwoording van casusvragen gratis aan de leden aan, tenminste totdat de bibliotheek weer de reguliere openingstijden kan hanteren.