Door de tijdelijke sluiting van de rechtbank Amsterdam in verband met de coronavirus­uitbraak is ook de Praktizijns­bibliotheek vanaf 17 maart gesloten. De rechtbank streeft ernaar om meer zaken doorgang te laten vinden maar ook dan blijft het devies: zo weinig mogelijk mensen in het gebouw. De bibliotheek blijft tot nader order dan ook gesloten.

Dit betekent het volgende voor de dienstverlening vanuit de Praktizijns­bibliotheek:

  • Vanaf dinsdag 17 maart hangen bij de ingang van de bibliotheek reservetoga’s aan een kapstok. Deze toga’s kunnen door advocaten worden gebruikt maar er zijn geen medewerkers aanwezig om de uitleen te begeleiden.
  • De sleutel van de togadozen hangt eveneens aan de kapstok bij de bibliotheek­ingang.
  • De afhandeling van literatuurvragen gaat zoveel mogelijk door. De meeste vragen kunnen we namelijk elektronisch afhandelen, ook van huis uit.
  • De uitleen van boeken is beperkt mogelijk vanuit de bibliotheek maar niet vanuit het archief. Neem voor de mogelijkheden per e-mail contact met ons op.

We zijn telefonisch niet bereikbaar en we verzoeken u dan ook om uw vragen per e-mail te stellen. Via onze website is het daarnaast mogelijk om onze catalogus te raadplegen en van daaruit aanvragen te doen.

We proberen hiermee onze achtervang­functie zo goed mogelijk in te vullen maar ook wij zijn afhankelijk van externe factoren. Mocht zich een wijziging voordoen in de dienst­­verlening, laten we dat zo snel mogelijk weten.