
Verdiepingscursus toekomstgerichte dienstverlening in de personenschaderegeling (OSR)
17 september, 2024
Tijdens deze verdiepingscursus gaan de docenten in op wat toekomstgerichte dienstverlening in al zijn facetten betekent in de personenschade en hoe dit uitwerkt in de schadevergoeding. Je leert een op de toekomstgerichte-herstelgerichte visie te ontwikkelen op de personenschaderegeling en de aanpak van de personenschadezaak. Daarbij word je bewust gemaakt van wat ‘herstel gaat voor de schade’ betekent.
Uit onderzoek blijkt dat de meeste slachtoffers in de personenschaderegeling, naast financiële compensatie, met name de vervulling van de immateriële behoeften belangrijk vinden. Echter in de huidige praktijk van personenschaderegeling is er vrijwel uitsluitend een financiële focus. Juist door het vervullen van de immateriële behoeften, komt het herstel van slachtoffers in psychologische, sociale en medische zin ten goede. Daarnaast kan het de looptijd van een zaak verkorten.
Toch breekt toekomstgericht-herstelgericht dienstverlenen niet volop door in de personenschaderegeling. Hoe komt dat?
- Is de praktijk van het letselschadeproces uitsluitend gericht op financiële compensatie?
- Zijn de schadebehandelaars bij verzekeraars in concrete zaken risicomijdend in het maken van kosten voor deze dienstverlening?
- Zijn belangenbehartigers meer gericht op schadevergoeding en niet of maar beperkt gericht op herstel, omdat zij op de schadevergoeding worden afgerekend?
- Durven belangenbehartigers en de verzekeraars de zaak wel uit handen te geven aan een op herstelgerichte onafhankelijke dienstverlener en zo ja onder welke voorwaarden?
Tijdens de cursus ga je met de docenten hierover in gesprek. Na een inleiding met theorie, wordt het grootste deel van de cursus besteed aan het behandelen van casuïstiek.
Aanmelden:
Let op. Gebruik code ‘KASOSR’ voor 50% korting. Aanmelden via deze link