Welkom, U bent niet ingelogd | log in

SubMenu


Bijlage(n)
Snelkoppelingen

 Gebruiksvoorwaarden
 Privacy-enCookiebeleid
 Lid worden
 Wachtwoord Vergeten
 Wij helpen u - Contact
  Nieuwsbrief Strafrecht
  European Courts


 

Zoeken via de website

Vakliteratuur. Veel aandacht is besteed aan het opnemen en uniformeren van auteursnamen. Auteursnamen zijn namelijk "zoeksynoniem" voor een onderwerpsgebied. Beckman, H. [Hans] "staat voor" het onderwerpsgebied "Jaarrekeningrecht" in geheel zijn omvang, Buruma, Y [Ybo] staat voor "Strafrecht" in veel van haar aspecten.
Zoveel mogelijk worden daarom álle auteursnamen van een publicatie opgenomen. Ook bijvoorbeeld 40 auteursnamen in een feestbundel!
Met een speciale functie Profielen Auteurs is een database ingericht voor de "eredivisie van juridische auteurs". Van auteurs met meer dan 20 publicaties op hun naam wordt na toestemming van de auteur een link opgenomen naar een profielpagina bij een kantoor of instituut of naar een persoonlijke webpagina. Veelal is hier aanvullende informatie, publicatielijsten of soms blogs te vinden. Vanuit het zoeksysteem Vakliteratuur wordt met een "oranje-bolletje" doorgelinkt naar het Auteursprofiel.
Te Raadplegen verwijst naar 700 titels van vakbladen, boekenseries en jurisprudentiebladen. Tevens onder deze kop een tweehonderdvijftigtal websites van instanties, instituten en bibliotheken waarop naar (inter-)nationale literatuur en jurisprudentie kan worden gezocht.
In dit bestand is alleen de beschikbaarheid van jaargangen tijdschriften, van serietitels boeken, van websites weergegeven. De inhoudsdocumentatie is in de twee andere bestanden te vinden.
De records zijn aangevuld met alle namen van auteurs, een ruim aantal trefwoorden en een of enkele rubriekscodes, de zogenaamde metadata. Binnen de gevonden records kunt u -via aanklikken- zoeken en filteren met lijsten van

 

 


 

  • dit zoeken via aanklikken van facetten noemen wij navigeren
  • de resultaten worden weergegeven gesorteerd op jaar van uitgave van nieuw naar oud. Dit betekent dat de jongste publicaties, de AANWINSTEN op de eerste pagina worden weergegeven. Wekelijks wordt een update van 100 tot 150 nieuwe titels toegevoegd aan het zoeksysteem
Parnassusweg 220 1076 AV AMSTERDAM bibliotheek tel. 088-361 1430 togakamer tel. 088-361 7059